› Hovězí
1 2 »
Stránka 1 z 2 - 23 položek celkem
Dodáváme v celku. Vhodné i pro přípravu Vašeho mletého masa.
Prorostlá svalovina krku se silnějšími svalovými vlákny, s vyšším podílem šlach a vaziva.
Dodáváme v celku.
Také označovaná jako "velká plec" nabízí maso jemnější než ostatní části plece. Oproti kýtě je však díky vysokému podílu vaziva tužší.
Dodáváme v celku. Vhodné na ragú.
Maso ze střední části plece protkané silnou šlachou.
Někdy označovaná jako "falešná svíčková" se vyznačuje jemnými svalovými vlákny.
Hrudí nabízí dobře tukem prorostlé maso s vysokým podílem vaziva.
Plochá širší část hrudí nabízí libovější maso a nízkým podílem kostí.
Dodáváme v celku i jako steakový plátek. Vhodné pro minutky.
Nabízí velmi křehké maso, u nějž je podíl tuku v mramorování pouze 10%.
Tato část vnitřní kýty je typická libovým, jemně vláknitým masem mírně mramorovaným jemný mi žilkami vnitrosvalového tuku.
Pevnější charakter tohoto masa ze zadní strany kýty je dán jeho hrubší vláknitostí.
Křehké a jemně vláknité maso je získáváno z přední části kýty.
Rovněž nazývaná filet je pro velmi nízký podíl tuku (3-4,5%) nejlibovější částí hovězího masa.
Dodáváme v celku. Vhodné i pro přípravu mletého masa.
Vysoký podíl tuku a vaziva není v tomto případě vadou, ale přímo charakteristickým znakem tohoto masa.